skip to Main Content
Woontrends 2022

Woontrends 2022: Woonkamer

Ben jij net verhuisd of van plan om de boel om te gooien? Dan is dit blog perfect voor jou! Hier lees je namelijk de woontrends van 2022 voor de woonkamer. Bekijk welke trends jij kan toepassen in je nieuwe woonkamer en laat je inspireren.

Meubels die rond en zacht zijn

Vorig jaar was de trend rond en zacht al helemaal in en die nemen we mee naar 2022. Ronde en zachte meubels geven een veilig gevoel. Je voelt je sneller thuis en het geeft rust. Je ziet ook steeds vaker dat mensen ronde eettafels hebben. Ronde tafels staan voor gezelligheid.

Planten in de woonkamer

Een andere trend is planten in de woonkamer. Met planten vul je lege ruimtes op en het geeft een natuurlijke uitstraling. Verder geven planten je ruimte zuurstof. Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof wanneer ze licht krijgen. Ook nemen ze stofdeeltjes op, wat zorgt voor minder stof in je woonkamer.

Planten in de woonkamer geeft een positieve sfeer, ook word je er energiek door. Kies wel voor de goede planten. Zo zit er verschil in hoeveel water je hem moet geven en hoeveel licht de plant moet hebben. Kies in een donkerdere woonkamer voor een plant die niet veel daglicht nodig heeft. Ook moet je opletten wanneer je huisdieren hebt, sommige planten zijn namelijk giftig voor huisdieren.

Industrieel

Bij moderne woonkamers zie je vaak een industriële stijl. Deze stijl vind je terug in het staalgebruik. Stalen kastjes of stalen deuren. Eerder zag je vaak een landelijke stijl met schuifdeuren van hout.

In 2022 zijn stalen deuren nog steeds heel populair, dus wanneer je een trendy woonkamer wil kan je stalen deuren toepassen.

Thuiskantoor

Doordat veel mensen afgelopen jaar thuis moesten werken, hebben nu veel mensen een kantoor thuis. In 2022 blijft dit nog steeds van toepassing. Veel bedrijven houden het thuiswerken erin en het is dan ook belangrijk om thuis een goede werkplek te hebben.

Dit zijn een aantal van de woontrends van 2022. Succes met het inrichten van jouw woonkamer!

Back To Top